Färre anmälda brott på Sicklaön

Brottsligheten minskar i Nacka, men inbrott i villa samt inbrott i källare och vind ökar. Jämfört med perioden 1 januari till 31 oktober 2010 minskade brotten på Sicklaön med 4 procent under 2011.

Modell av Västra Sicklaön på Kulturhuset
Modell av Västra Sicklaön på Kulturhuset

2010 var det 4.487 brott på Sicklaön. Året efter var det 4.305 händelser, som är en minskning med 182 brott. Siffran innehåller allt från inbrott och skadegörelse till våldsbrott, överträdelser av trafikregler och narkotikainnehav.

Sicklaön menar alltså hela området i Nacka som ligger mellan Saltsjön, Stora värtan, Skurusundet, Duvnäsviken, Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby sjö.

Siffrorna är inte nedbrutna efter bostadsområden, men Henriksdal (= Henriksdalsberget) och Danviken (= Saltsjöqvarn, Danvikstrand, DanvikCenter och Henriksborg) nämns i en 10 i topp-lista över bostadsområden med mest anmälda brott.

I Henriksdal anmäldes 2010 217 brott. I år var det 238, som är en ökning med 10 procent (2005 var det 215 brott). I Danviken var det 158 brott 2010 och 157 året efter, vilket är en minskning med 1 händelse.

Som tidigare rapporterat har ICA Nära Henriksdal blivit rånat ett antal gånger. Stigande antal lägenhetsinbrott på Henriksdalsberget har också nämnts. Saltsjöqvarn plågas däremot av inbrott i garaget och Kvarnholmsvägen av trafikolyckor. Stölden på Kvarnholmen, seniorboendet på Finnbodaberget, i Henriksdals reningsverk och på Elite Hotel Marina Tower har också nämnts.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: