Dynamisk duo tog över Äventyrskontoret i Finnboda

FINNBODA | Nu när det blir dags att hitta lokal för bostadsrättsföreningars årsmöten, är det bra att känna till evenemangslokalerna Äventyrskontoret på Finnboda kaj. I november tog Benjamin Ekman och Jonathan Israelsson över verksamheten Finnboda varvs anrika lokaler.

I slutet av 2011 fick jag en visning av lokalerna som jag annars inte har chansen att se. Jag lärde mig att Äventyrskontoret har fyra rum till förfogande för möten, konferenser, privata och företagsfester, prisutdelningar, tävlingar och andra evenemang för mellan fyra och 1.000 deltagare:

  • Grottan – som är ett mycket effektfullt bergrum på 300 kvm under Danvikshem. Imponerande hur man leka ljuset här;
  • Fabriken – rum på 306 kvm som ligger i tegelbyggnaden som syns på kajen;
  • Plan 2 – rum på 252 kvm i samma tegelbyggnad men på plan 2;
  • Tältet på 450 kvm som kan byggas upp på piren;

Detta bildspel kräver JavaScript.

Genom åren har jag hittat information om många spännande evenemang i lokalerna – alltså från prinssesan Madelaines studentskiva till EU-ministermöte under Sveriges ordförandeskap, SM i fotbollstrix till Houdinis utförsäljningar, HSB:s boendemöte till uppträdanden med Babsan.

Entreprenörerna Benjamin & Jonatan

Benjamin har ett förflutet som försäljare inom försäkringsbranschen och detaljhandeln, men också flera års erfarenhet inom eventbranschen. Redan under gymnasietiden började han arbeta extra på eventföretag. Benjamin fick sin första erfarenhet utav Äventyrskontoret privat då han för två år sedan var på en nyårsfest i deras lokaler.

Jonatan har redan som 15-årring smakat på eventbranschen med små uppgifter som att tända marschaller och dylikt.  Han arbetade sig uppåt med åren. Första gången han satte sin fot på Äventyrskontoret var 2009 då han drev ett tre dagars konvent med slutfest i lokalerna. På den festen träffade han även sin nuvarande flickvän. Ett år senare var han anställd.

Tidigare VD:n slutade på sin position och det gav Benjamin och Jonathan en möjlighet att tillsammans kliva in med ett helhetsansvar över Äventyrskontoret. En uppgift som de ser både som en utmaning men också som ett jäkla kul jobb då de båda känner varandra sen barnsben.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: