Fotbollsturneringen Kompis Cup ska spelas på Henriksdalsberget

HENRIKSDALSBERGET | 6 till 14 juli 2012 spelas fotbollsturneringen Kompis Cup på utvalda platser i Stockholms så kallade förorter, däribland fotbollsplanen på Henriksdalsringens innergård.

Fotbollsturnering på Henriksdalsbergets fotbollsplan 2009
Fotbollsturnering på Henriksdalsbergets fotbollsplan 2009

Turneringen spelas som 5 a’side och är öppen för pojkar och flickor i åldern 16 till 20 år. Tanken med Compviq är att du kan anmäla ett lag i blandade åldrar tillsammans med dina kompisar utan att behöva vara med i någon förening. Totalt sex flicklag och sex pojklag ska det bli. Du anmäler dig på kompiscup.se.

Bakom turneringen står mobiloperatören Comviq, gratistidningen Metro och tatueringsstudion Salong Betong. Även Glada Henkans fritidsledare Tom Piha (det vill säga rapparen Max Peezay) stödjer projektet:

“Vi vill ha en turnering för folk i förorten som står utanför föreningslivet. De här fotbollsplanerna finns ine om man frågar föreningarna. Det är bara parklek enligt dem”, säger han till Metro.

Henriksdalsbergets tur är den 6 juli. I filmen som presenterar Henriksdalsbergets fotbollsplan syns Melinda Okou och Manzor Zekria.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: