Anders Franzéns parks vänförening städade upp lekplatsen

I lördags uppmanade Anders Franzéns parks vänförening föräldrar och andra att hjälpa till att städa upp dennpopulära lekparken mellan Henriksdalshamnen och Danviksklippan.

Initiativet formades efter att engagerade grannar fick signaler från Stockholm stad att man inte kan / vill ta hand om Tor Svaes temapark.

På programmet stod sopning, borstning och tvättning av anläggningen som följdes av målning av båten och bostadshuset när dammet lagt sig. Följ gärna föreningens inititiv på Facebook

Numålade bostadshuset (bild: Anders Franzéns parks vänförening)

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Anders Franzéns parks vänförening städade upp lekplatsen”

  1. Husen/temaleken i Anders Franzéns park är som bekant byggd och målad av en konstnär, med en grupp hantverkare. Det är ett konstnärligt verk.
    Det är ett jättefint initiativ av föräldrarna att vilja ta hand om parken, men det är ren skadegörelse att måla om husen, som konstnären NOGGRANT målat för att de ska ha patina, de SKA inte se nya ut.
    Huset på bilden ser i originalutförande ut att vara målat med slamfärg (”falu rödfärg”), nu är den ytan alltså övermålad med plastfärg, och försedd med en ny dörrfärg i neongrönt.
    Det man älskar putsar man sönder.
    Snälla vänförening, måla inte över mer av Tor Svaes verk, ni vill väl men håll er till att städa, annars förstör ni parken trots god vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d