Recension: Nyöppnade Beirut Food by Natt i Henriksdalshamnen

Vi gjorde ett spontant försök att äta middag på nyöppnade libanesiska restaurangen Beirut Food by Natt i Henrikdalshamnen en vardagskväll men det var tyvärr fullbokat. Vi lyckades dock få ett bord på Bookatable en lördag kväll.

Läget

Restaurangen ligger i hörnan mellan Henriksdalskajen och Jan Inghes torg. I samma lokal hitta vi tidigare Il Conte, STHLM Tapas och Zee.

Dubbla skjutdörren är lite svår att öppna. Jag tror faktiskt att den var automatisk när Zee höll hus här.

Food by Natt verkar bara använda nedre våningen som vetter mot marinan. Övre våningen med utsikt mot Hammarby sjö är kanske mest tänkt för slutna sällskap.

Utsikten mot Jan Inghes torg

Miljön

Längst in till vänster finns en upplyst glasvägg med affischer på någon slags vinkällare bakom glaset.

Restaurangdisken och köket med en lucka mot disken ligger mittemot ingången. Toaletterna hittar du till höger.

Barbord för två på Food by Natt

Väggar och restaurangdiske är inklädda i äkta träbrädor och inte bara påklistrade imitat. Blommorna från invigningen syns lite här och där.

Smakfull inredning på Food by Natt

Food by Natt är smakfull inredd med mörkbruna bord på vilka du hittar träassietter med besticket på.

Borden för två, både vanliga och barbord, står längst in vid glasväggen. Det var inte helt lätt att ta sig dut förbi alla bord och stolar. Vi blev placerade vid ett barbord som var både trångt och skakigt. Vi fick inte göra några plötsliga rörelser som hade säkert slängt ner det ena efter det andra från “gungan”.

Kedja i taket för matbrickor

Mellan entrén och borden för två verkar sällskap för fler än två personer placeras. Ovanför varje bord hänger en kedja i vilken en bricka med mat kan hängas upp.

I bskgrunden hörs lugn popmusik från Mellanöstern.

Gästerna

Det var bra flyt bland gästerna. Vi såg unga par, dubbeldejter, familjer, farsor med barn och mot slut även ett större sällskap.

Många hade en bakgrund i Mellanöstern. Kul, eftersom Sjöstaden inte är så multikulti.

Maten

Vi beställde (från en meny som såg ut som en plakett på ett monument) en aubergineröra med bröd till förrätt och en vegetarisk tallrik som huvudrätt.

Personalen serverade vatten i en fin karaff.

Vatenkaraff på Food by Natt

Efter c:a 30 min fick vi en liten korg på bordet med uppskuret pittabröd. Men vad hände med aubergineröra?

Brödkorgen på Food by Natt

Den landade i en träskål på bordet tillsammans med huvudrätten som var rejäl tilltagen. Aubergineröran dekorerades med granatäppelkärnor och dill. Den var god med rökig smak från sesamsmöret tahini och grillad aubergine.

Aubergineröra på Food by Natt

Huvudrätten bestod av

  • En skål med fräsch tabbouleh i en skål med rejält med dill och smaksatt med citronjuice.
  • En stor bit stekt halloumi. Det skulle egentligen enligt menyn vara friterade kikärtbollar / falafel. Vi påtalade det mot slutet. Personalen erbjöd oss då falafel men vi var redan mätta.
  • Friterad blomkål som verkar ha marinerats innan.
  • Tre mörrstekta aubergineskivor.
  • Pommes frites. Kanske bulghur eller couscous hade varit bra alternativ när det mesta är stekt eller friterat.
  • Kikärtsröra / hummus vid sidan om.
Vegetarisk tallrik på Food by Natt

Servicen

Personalen var trevlig men plötsligt började de möblera om för ett större sällskap.

Då blev det svårare att få uppmärksamhet. Efter en kvart gick jag istället till kassan för att betala. Även här tog det 10 minuter tills någon kom.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Recension: Nyöppnade Beirut Food by Natt i Henriksdalshamnen”

  1. Besökte också denna resturang förra månaden och måste medge att det var en stor besvikelse. Mycket dålig service från personalen, svårt att få deras uppmärksamhet, talade väldigt drygt när man bad om tips från menyn. Maten var absolut ingenting speciellt, smaklöst, tråkigt, varmrätterna var på gränsen till kalla. Chèvresalladen måste nog vara en utav de tråkigaste jag sett. Kaffet tog 20 minuter för att få, när den väl kom så var den kall och när vi påpekade detta till servitrisen ursäktade hon och sa att hon ska hämta nytt, ytterligare 20 minuter gick och när väl kaffet kom igen så lyckades den vara kall igen, vi sa mitt sällskap och jag sa att vi inte ville ha det och att hon inte behövde hämta nytt, hon ursäktade o sa att det inte ska tas med på notan. Väl dags när vi ska betala notan, hjälper helt plötsligt en annan servitris oss, och gissa vad som står på kvittot efter att vi betalat? Jo, 5, rätt så dyra ändå, koppar kaffe. Här sätter jag och mitt sällskap inte foten igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d