Hamnbogserare i Svindersviken intervjuas i tidningen Skärgården

Marin & Haverikonsult AB heter företaget nedanför Operans ateljéer i Gäddviken som bogserar allr från fyllobåtar till nöjeskryssare.

Men det “…kommer allt fler såna här Natobåtar nu. De är gjorda för att gå fort på öppet hav, men de har ofta inga bogpropellrar och är tunna i skrovet, så de vill väl inte ta några risker när de ska in i trånga hamnar”, säger Kenneth Avelin.

Han har bogseringen i blodet. Farfar, far och farbror har bedrivit bogserverksamhet i Stockholm sedan 40-talet. 1986 startade Kenneth Marin & Haverikonsult AB som först var inriktat på skadebesiktningar. Hemmahamnen är Svindersviken.

Läs hela intervjun i tidningen Skärgårdsnytt…

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

%d bloggare gillar detta: