Nackalistan föreslår satsning på Henkans föreningsliv och kommunikationer

Nackalistans förslag till mål och budget 2010 med inriktning för år 2011 och 2012 inkluderar en fritidssatsning på Henriksdalsberget för 1 miljon kronor.

Henriksdalsbergets 40 års jubileum firades 2008 med tårta till alla i Gula huset

Nackalistan vill med hjälp av aktiviteter till speciellt de unga bryta en negativ trend med oro, vandalisering och kriminalitet.

Samtidigt vill Nackalistan ha en satsning på kommunikationerna för gående i Henriksdalsberget, däribland en ny säker och eluppvärmd gångväg.

“Jämfört den blygsamma kostnaden med den kostnad som majoriteten är beredda att lägga på Kvarnholmsbron för de kommande nya invånarna. Den kostnaden är oerhört mycket större och en säker gångväg för Henriksdalsborna upp mot berget borde stå betydligt högre upp i kön för angelägna investeringar.” Även den här investeringen budgeteras med 1 miljon kronor.

Kvarnholmen

Nackalistan vill dessutom att kommunikationerna till och från Kvarnholmen borde planeras på ett miljövänligt och innovativt sätt för att minska biltrafiken. “Bron från Kvarnholmen mot Ryssbergen hör inte hemma i en trafikplanering där hänsyn tas till omistliga miljövärden”.

>> Läs Nackalistans hela budgetförslag

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: