Nationell äldresamordnare bloggar om Danvikshem

DANVIKSHEM | Eva Nilsson Bågenholm, nationell äldresamordnare på Socialdepartementet, har i slutet av februari 2013 besökt äldreboendet på Danvikshem. Hon nämner bl.a. att Danvikshem kommer bli certifierat enligt WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion.

”Att hålla en hög och jämn kvalitet är naturligtvis viktigt för verksamheten och Danvikshem är nu det tredje svenska vårdboendet som kommer att bli certifierat enligt WHO Collaborating Center on Community Safety Promotion – Safe Elderly. Det innebär att de arbetar enligt sju specificerade indikatorer för att vidmakthålla samt höja säkerhetsarbetets kvalitet över de lagstadgade kraven”, skriver Eva Nilsson Bågenholm.

Danvikshems huvudingång sett från Danvikshemsvägen
Danvikshems huvudingång sett från Danvikshemsvägen

Hon nämner också det mycket intressanta nostalgimuseet på Danvikshem:

”En något annorlunda aktivitet som jag inte sett vid något annat studiebesök är att de har ett nostalgimuseum i huset. Museet invigdes år 2011 och består av Stefan och Britt-Mari Gråfors samlingar av nostalgiska föremål, föremål som de samlat in under över 60 år. Museet används bland annat som minnesträning, men många av de äldre trivs med att bara gå omkring bland samlingarna och titta på gamla saker”.

>> Läs hela hennes inlägg om Danvikshem

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: