Vi riskerar livet när trafikljus vid Värmdövägen stängs av i Henriksdal

De många byggprojekten kring Henriksdal har gjort att tillfällena då trafiksljusen för gående, bussar, cylar och de dagliga 20-30000 bilarna över Värmdövägen stängs av i timmar eller dagar har blivit fler.

Hundratals gående från Henriksdalsberget, Henriksdalshamnen och Saltsjöqvarn måste korsa Värmdövägen för att ta sig till Saltsjöbanan, Nacka Värmdö-bussarna eller skolor och butiker.

“Helt sjukt. Två dagar kamikaze!”, skriver Fredrik Kirderf på Twitter efter att ha kontaktat polisen som har valt att inte bry sig.

Trafikkontoret i Stockholm stad, Trafikverket eller vem det nu är verkar fortfarande tro att det inte bor något folk. Det var först i år som trafikskyltar för industrier i Danviken och Henriksdal togs ner.

Om man nu måste stänga av trafikljus kan man på sådana viktiga och farliga övergångsställen säkerställa alternativ, exempelvis trafikpoliser eller tillfälliga trafikljus.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: