Stockholm Vatten & Avfall byggde på Henriksdalsringen utan bygglov

Stockholm Vatten & Avfall har byggt ett temporärt ventilationsaggregat på Henriksdalsringen utan bygglov.

Tillbyggnaden ingår i pågående projektet att bygga ut Henriksdals reningsverk. Nacka kommun kräver därför en sanktionsavgift på 63.885 kronor.

View this post on Instagram

Ombyggnaden av Henriksdals reningsverk sker etappvis. Just nu pågår etapp 1 där bland annat ombyggnaden av biolinje 1 ingår. — Reningsverkets biologiska rening, luftningsbassängerna, förses med ny luftningsutrustning. Här monteras gummimembranluftare i botten av bassängen. I de syrefria zonerna monteras nya omrörare. Eftersedimenteringsbassängerna byggs om till membranbassänger. Totalt kommer 1008 membrankassetter att ha installerats när hela ombyggnaden är klar. Membranen fungerar som en fysisk barriär , som släpper igenom vatten men inte slammet. Membranens porer är så små att partiklar och mikroplaster inte släpps igenom. Med den nya reningstekniken fördubblar vi kapaciteten samtidigt som vattnet som vi släpper ut i Saltsjön blir ännu renare. #miljö #renarevatten #sfa #stockholmsframtidaavloppsrening #framtidensavloppsrening #nyteknik #stockholmvatten #stockholmvattenochavfall #henriksdalsreningsverk #ombyggnad Foto: Mikael Ullén

A post shared by Framtidensavloppsrening (@framtidensavloppsrening) on

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s