Hans J berättar om ödekyrkogården på Kvarnholmsvägen

FINNBODA / HENRIKSDALSBERGET | Signaturen Hans J håller i en intressant blogg om kalla krigets historia. I serien Modern arkeologi figurerar även en artikel om gamla kyrkogården mellan Vilans skola och Finnboda förskola.

J. A. Häggs järnkors i ödekyrkogården mellan Finnboda och Vilans skola i Nacka

J. A. Häggs järnkors i ödekyrkogården mellan Finnboda och Vilans skola i Nacka

Hans J tar upp gamla myten om att öderkyrkogården skulle ha varit en kolerakyrkogård men gravstenarna berättar mer om att det här är en viloplats för framstående personligheter, bland annat kyrkoherde, föreståndare och andra med koppling till Danvikens Hospital.

Hans J försökte identifiera personen bakom ett av namnen på de många korsen: J: S: af Rolén (1794 – 1848). Någon har hört av sig och tipsat om att det kan vara justiterådet Johan Samuel af Rolén, ledamot i Sveriges högsta domstol.

>> Läs Hans J:s artikel om ödekyrkogården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s