Nacka kommun tar över ansvar för kaj och tunnel i Saltsjöqvarn

Elbåten M/S Sjövägen i Saltsjöqvarn, Nacka

Nacka kommun och Saltsjöqvarns samfällighetsförening har jobbat i sju år med att kommunen ska ta över ansvaret för de allmänt tillgängliga anläggningarna i Saltsjöqvarn, nämligen den 300 meter långa tunneln från Hästholmsvägen och det populära promenadstråket på kajen med bl.a. brygga för Sjövägen.

Bakgrunden är att Nacka kommun och NCC, som byggde bostadsområdet i Saltsjöqvarn, för c:a 10 år sedan kom överens om att NCC får bygga, bara kommunen slipper ta ansvar för vägar, kajer och tunnel.

När samfälligheten tog över insåg man vilken kohandel som hade gjorts där boende i Saltsjöqvarn ska bekosta för anläggningar som används av allmänheten, exempelvis vägar som används av folk för att ta sig från Saltsjöbanan till Sjövägen via tunnel och hiss som samfälligheten bekostar. Läs mer om den märkliga kohandeln

skylt för sjövägen i saltsjöqvarn
skylt för sjövägen i saltsjöqvarn

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: