Nacka Tower i Henriksborg kan bli 140 meter istället för 170

HENRIKSBORG / SALTSJÖQVARN | Tidningarna Mitt i Nacka och Nacka Värmdö Posten skriver att Henriksborgs fastighetsbolag som äger kontorshuset Henriksborg på Västra Finnbodavägen tänker sänka höjden på planerade bostadshuset Nacka Tower.

nacka tower på kvarnholmsvägen i henriksborgIstället för so i första förslaget presenterade 170 meter med 54 våningar och 700 bostadsrätter ska det blir 140 meter (eller 120 meter enligt Nacka Värmdö Posten) med 40 våningar och 500 bostadsrätter.

Men det ska inte bara bli ett torn utan två torn. Det andra tornet ska ha 20 våningar. Därtill kommer en huskropp på bredden som viker sig runt Henriksborg och som ska gå hand i hand med DanvikCenter.

Tillsammans bildar fastigheterna ett torg med restauranger, caféer, affärer och garage.

nacka tower på kvarnholmsvägen i henriksborgFörslaget är ritat av Hagman & Co Arkitektkontor. Samråd planeras till sommaren med ett detaljplan som tas av kommunstyrelsen tidigast i höst. Nacka kommun har ännu inte tagit ställning till det reviderade förslaget men var tidigare alltså inte positiv.

En livsmedelsbutik i anslutning till bostadsprojektet skulle säkert välkomnas av många. Men 500 bostadsrätter betyder c:a 1.000 grannar till som ska åka bil eller ta bussar. Kommunen har dock inga planer på hur en ökad trafik från nybyggen i Kvarnholmen, Finnboda och Henriksdal ska lösas i framtiden (blir nog visionära buss 53 igen?).

>> Läs mer i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: