Nacka begär ny provning av dom om Kvarnholmsförbindelsen

KVARNHOLMEN / SVINDERSVIKEN | Nacka kommun har ansökt om att den högsta instansen, Mark- och miljödomstolen, ska göra en ny prövning efter att Mark- och miljödomstolen har upphävt detaljplanen för bro- och vägförbindelsen mellan Kvarnholmen och Forum Nacka genom Ryssbergs urskog.

Vy från tunnelutmynningen på Ryssbergen.

Vy från tunnelutmynningen på Ryssbergen (bild: Bilfinger Berger)

”Kommunen anser att domen grundas på missdömning av det underlag som finns angående luftkvalitet, vilket innebär att fel slutsatser har dragits. Det finns få avgöranden om miljökvalitetsnormer och inga om detta slag av planläggning”, står på nacka.se om varför man begär nu en omprövning. >> Läs mer om begäran på nacka.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s